20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

24 Nisan 2024, Çarşamba, Günlük Burç Yorumları

24 Nisan Çarşamba gününden merhabalar! Gece uyuyamayanlarınız olduysa suçu dolunaya atabilirsiniz. Yine şişirdi bizi. Üstelik etkisi de hayli kuvvetli meretin. Dünyamızı enerjiyle doldurdu taşırdı. Peki daha başka neleri var?

Öncelikle pek çoğumuzu maddi kaynaklarımız ve özgüvenimiz üstünden yeniden şekillendirmeye niyet eden bu dolunayda ruhunu da dönüştürmek isteyenler için imkan sunulacak. Lakin bazılarımız için bu dönüşüm kaşların arasına değen dom dom kurşunu misali bir etki bırakabilir. Ağıt mı yakarsınız, göbek mi atarsınız, orası artık sizin frekans seviyenizin yüksekliğine kalmış. Öte yandan dolunay ile gündelik hayatımızı sekteye uğratacak, dengemizi bozacak, bizi konfor alanımızdan çıkarmak için elinden geleni ardına koymayacak olaylar birbiri ardına sıralanacakken bu uğurda yolumuzu kaybetmemiz, rotayı şaşırmamız, herkes Mersin’e giderken tersine gidiyormuş gibi hissetme hali hayli olağan görünüyor. Dolunay civarında varoluşsal sorgulamalara girebilirsiniz. Yoğun bir tövbe enerjisinin kendini göstereceği 24 Nisan dolunayında arınmak, temizlenmek, sadece bedeni ya da ruhu değil evi, çevreyi, ilişkileri de temizlemek için güzel bir gökyüzü var. Bırakmak, el çekmek, terk etmek, dindiremediğiniz vahşiliğinizi ehlîleştirmek niyetinde olduğunu şeyler varsa bu dolunay ile fiiliyata geçirebilirsiniz. Öte yandan Merkür’ün kısa süre içinde retro seyrini tamamlayacak oluşu sebebiyle zihnen sabırsız hissettiğimiz konular yüzünden yaş tahtaya basabilir, kendimizi kandırılmaya ve dolandırılmaya açık bir pozisyona taşıyabiliriz. Basiretim bağlandı diye üzülmenizi istemem.

Bu dolunayda da hala 25 Mart ve 8 Nisan tutulmalarının etkisini derinden yaşıyor olacağız. Yetmiyormuş gibi bir de üstüne 28 Ekim tutulması da tüy dikecek. Dönüşümden kaçış yok ve bu dolunaya kadar bu yola gönüllü girmediyseniz hayat sizi beklemediğiniz yerden vurabilir. Bilhassa birkaç gün öncesinde yaşanan Jüpiter/Uranüs kavuşumunu nereydeyse yazmayan kalmadı. Bu açıdan olanı olduğu gibi kabul edip direnmeden hayat yolunda ilerlemek ıstırabımızı azaltacaktır.

Tarihimizde iz bırakacak doğal afetlere gebe bir dolunay enerjisi içinde olduğumuzdan güvenlik açıklarını kontrol etmekte fayda var. Yine bu tarihteki kaza, ameliyat, ufak tefek kesikler kalıcı iz bırakabilir ya da duygusal acılar unutmaya imkan vermeyen derinlikle yaralar açabilir. Bununle birlikte gaz, kimyasal, alkol gibi konulardan çıkacak yangın haberleri yüzünden canımız sıkılabilir.

Özellikle havacılık ve uzay sanayinde bir dönemin kapanmasına ilişkin haberler duyabiliriz (ki bunu yazarken WizzAir’in çılgın yakıt projesinin haberi geldi bildirim olarak, yakında değerimiz artabilir 😊). Yine bu dolunay ile beraber gerek doğal afet sebepli gerek deneyim heyecanı olsun büyük bir göç dalgası daga gözlemlenecek. Ülkemizi göbekten bağlayan bu dolunay ile oluşturulan rotalar arasında memleketi görebiliriz. Türkiye ile beraber eski doğu blok ülkeleri, Polonya/Macaristan da gündem olacağa benziyor.

Bu dolunay memlekette yönetici kademesindeki insanları hayli yüksek bir stres altına sürükleyeceğe benziyor. Yalnızca stres altında olanlar onlar da değil. Gıda fiyatlarına ciddi bir vergilendirme gelebilir. Kaşıkla verilenin kepçeyle alındığı dönem yerini kaşıkla verilenin buldozerle alınmasına bırakabilir. Özellikle askeri anlamda yüzümüzü güldürecek, terör olaylarına son veren gelişmeler duyabiliriz ve bu vesile ile gururlanabiliriz. Zamların ağırlığını biraz unutabiliriz. Yine de halkı özellikle çocuklar, eğlence hayatı ve keyif veren diğer konular üstünden zorlayacak bir gündem söz konusu. Artan fiyatlar yüzünden neyden keyif aldığımızı unutacak hale düşebiliriz. Ancak 20-21 Nisan tarihlerinde tam da Uranüs/Jüpiter kavuşumunun yaşandığı gün mekanlarda fahiş fiyatları protesto amacıyla boykot etme planı beklenmedik bir büyüklüğe ulaşabilir. Bu dolunay ile başka ülkelere esin kaynağı olduğumuzu okuyabiliriz. Türkiye’yi borçladırmaya itecek yeni gelişmeler duyabileceğimiz gibi imdadımıza sınırlarımıza yönelik kozlar ve imzaladığımız/fesh ettiğimiz ikili anlaşmalar yetişecek. Bununla beraber dünyayı şaşkınlığa uğratacak icatlar çıkarmaya yatkın görünüyoruz.

Malta’da ise ülkenin geleceğine yönelik kalıcı kalkınma yatırımlarının hayli önem arz etmeye başladığı göz ardı edilemeyecek bir seviyeye geldi. Bu sebeple özellikle eğitim sistemini güncellemeye yönelik çalışmalar – ki dijitalleşmeden bahsediliyor – mobiliteyi arttıracağı için Maltalı ebeveynlerin daha seyyar olacağını öngörmemiz mümkün. Bununla beraber eğlence sektöründe yeni bir düzenleme öngörülebilir, tövbe ile gelen bir dolunay sebebiyle bazı yerlerin kapatılmasını ya da sınırlandırılmasını bekleyebiliriz. Özellikle bu dolunay ile Maltalıların ego dolu söylevleri öne çıkarken iktidar partisinin maddi politikaları eleştirilmeye başlanabilir.

Dolunay Koç ve Terazi burçlarını maddi anlamda hayli zorlayacağa benziyor. Borcu borçla kapatmak gibi bir alışkanlığınız varsa bunları sıfırlayıp yeni bir sayfa açmanın tam sırası. Bununla beraber bedensel sağlıklarını arındırmak için karşılarına iyi bir fırsat çıkabilir. Bu bağlamda özgüven tazeleyebilirler. Yine de nispeten destekliler. Gayret ve emek vermeke niyetlilerse, tövbe edip el çekmeye razılarsa hayat onlara tatlı süprizler getirebilir. Boğa ve Akrep burçları dolunayın spot ışıkları altında olan burçları. Dolunay ile beraber ilişkilerine bir daha göz atmaları gerekecek. Özellikle sosyal hayatta nasıl görünürüm, anam/babam ne der endişesiyle alamadıkları kararları yeniden değerlendirmeleri olası. Bu dolunay aynı zamanda bu burçların ilk haftalarında doğanların hayatlarına ucu maddiyata da dokunan köklü değişimler getirecek. İkizler ve Yay burçları dolunayın sağlık ve gündelik koşturmalar konusunda sınava tabi tutulan burçları arasında yer alıyor. Yine de nispeten etrafları ve geçmiş eğitimleri sayesinde destekleniyorlar. Bu dönemde biraz lojistk hareketlilik onlar açısından söz konusu olabilir, evrak meseleleriyle uğraşmaları gerekebilir ki Merkür’ün Retrosu bitmek üzereyken her şeyi çift kopya yapmalarını tavsiye ederim. Yengeç ve Oğlak burçları aslında dolunaydan nispeten destek alan familyadalar. Özellikle hane içi nüfusta değişim bu dolunay ile beraber gözlemlenebilirken yeni açılan gelir kapıları ya da çekilmek durumunda kalan krediler sayesinde yeni planlar ve projeler başlatılabilir. Aslan ve Kova burçları için aynı şeyi söylemem hayli zor. Özellikle bu burçların ilk haftalarında doğanlar için sizi yoracak, taşınma ya da iş değişikliği gibi emek harcamanızı isteyecek konular ile yüz yüze gelebilirsiniz. Medeni durum değişikliği de söz konusu olabilir. Başak ve Balık burçları ise yine dolunayın destek alan tayfasından. Özellikle kardeş, kuzen, yakın/uzak/kayın akraba fark etmeksizin aile konuları ve yeni eğitim öğretim merakları geliştirmeniz, yurt dışı da dahil daha önce gezip görmediğiniz yerlere uğramanız mümkün. Bu koşturmalarda özellikle sağlık konusunda kendinizi yorgun hissedebilir, gündelik hayatın ritminin kaçtığını gözlemleyebilirsiniz.

Şimdiden herkesin en yüksek hayrına gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Mahallenin Müneccimi Buse

 

Uzun yıllar kitap çevirisi yapan Buse BARIŞ KATI yıldızların söylediklerini artık sizlere tercüme ediyor. Instagram’da Mahallenin Müneccimi olarak tanıdığımız Buse, ezoterik ve spiritüel ilimler sevdalısı olup doğum haritası danışmanlığı vermekte ve Malta’da ikamet etmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz