20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

2024 Eurovision Şarkı Yarışması Malmö’da Başlıyor!

2024 Eurovision Şarkı Yarışması Malmö’da Başlıyor!

Avrupa’nın en büyük müzik şöleni Eurovision Şarkı Yarışması’nın 68.si, bu yıl İsveç’in Malmö şehrinde düzenleniyor. Yarışmanın heyecanı, yarı finallerle 7 Mayıs’ta başlıyor ve 11 Mayıs’taki büyük finalle sona eriyor.

Yarışma Takvimi:

    1. Yarı Final: 7 Mayıs Salı, 21:00 CEST
    2. Yarı Final: 9 Mayıs Perşembe, 21:00 CEST
  • Büyük Final: 11 Mayıs Cumartesi, 21:00 CEST

Yer Bilgisi:

  • Mekan: Malmö Arena, Malmö, İsveç
  • Sunucu: Petra Mede / Malin Åkerman

İsveç Yedinci Kez Ev Sahibi:

2023 yılında Liverpool’da gerçekleşen yarışmada Loreen’in zaferi sayesinde organizasyon hakkını kazanan İsveç, yarı final tarihleri 7 ve 9 Mayıs, final tarihi ise 11 Mayıs olarak belirlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak. Bu, Malmö’nun 1992 ve 2013 edisyonlarının ardından üçüncü kez yarışmaya ev sahipliği yapması olacak. Aynı zamanda, son beş yıldır ilk kez bir başkent şehrinin dışında gerçekleştirilecek.

37 Ülke Yarışacak:

Dünyanın en büyük canlı müzik etkinliği olarak bilinen Eurovision Şarkı Yarışması’na bu yıl 37 ülke katılacak. Yarı final sıralamaları Mart ayında açıklanmıştı. Bu yıl, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’tan oluşan “Büyük 5″li ülkeler ile ev sahibi İsveç, önceden finale çıkma hakkına sahip olmalarına rağmen jüri oylamasına katılmayacak olsalar da yarı finallerde şarkılarını sergileyecekler.

Eurovision coşkusuna hazır mısınız?

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz