26.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

2 Milyon Euro Değerinde Kokain İthal Etmekle Suçlanan Adam Tutuklandı

Malta Polisi tarafından, tahmini piyasa değeri 2 milyon euro olan 15 kilogram kokain bulundurmakla suçlanan 37 yaşındaki bir adam, tutuklandı. Şüpheli, cumartesi günü Sicilya’dan katamaranla Malta’ya gelirken Malta Polisi tarafından gözaltına alındı.

Mahkeme sürecinde savcılık, bulunan büyük miktardaki uyuşturucunun, kişisel kullanım yerine yerel piyasada satış niyetini gösterdiğini iddia etti.

Kokainin, Rumen uyruklu şüphelinin arabasında yapılan bir arama sırasında bulunduğu ve bu durumun uyuşturucu ticareti ile potansiyel bir bağlantıyı gösterdiği bildirildi.

Rumen’e yöneltilen suçlamalar arasında Malta’ya uyuşturucu ithali ve narkotik ticaret amacıyla kişilerle ilişkilendirme yer alıyor. Ancak şüpheli, mahkeme görüşmesinde suçlu olduğuna dair bir beyanda bulunmadı.

Savunma avukatı, kefalet talep etmemeyi seçti ve Yargıç Yana Micallef Stafrace, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Geçen hafta yaşanan gözaltıda, kolluk kuvvetleri Sicilya’dan getirilen araçta gizli bölmelerde bulunan 15 kilogramlık şüpheli kokaini ortaya çıkardı. Rapora göre, uyuşturucunun önemli miktarı, yerel piyasaya yönelikti ve 15 paket içinde gizlenmişti.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz