15.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona geliniyor: Çanakkale Boğazı 4 dakikada geçilebilecek

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yüzde 70’i tamamlandı

3 Ocak 2021 / Malta

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat hızla devam ediyor. Çalışmalar için kedi yolunun yapımı sürerken yüzde 70’inin tamamlandığı duyuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne Kırklareli Yolu’nun İskender-Sazlıdere Varyantı’ın açılışına ilişkin Uzunköprü ilçesinde açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, sılayolu sürücülerinin dört gözle beklediği köprü hakkında şunları söyledi:

“Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar uzanan bin 230 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamlamış olduk. Bunlar ülkemizin geleceği açısından, karayolu tarihi açısından çok önemli projeler. Ülkemize yüzyıllar boyu hizmet edecek. Yine Edirne’mizi çok yakından ilgilendiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nde hummalı bir çalışma var. Bu proje Edirne’mize çok büyük bir değer katacak. 18 Mart 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Daha erken de açma ihtimalimiz var.”

Bakan Karaismailoğlu “Edirne-Halkalı hızlı tren hattımızda da yoğun bir çalışma var. Halkalı-Çerkezköy hattında yüzde 15’ler seviyesine geldik. Edirneli bir vatandaşımız buradan binip, Ankara’ya gidebilecek” dedi. Gerek karayolu gerek hızlı tren çalışmaları konusunda ülke genelinde hummalı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Edirne Kırklareli Yolu’nun İskender-Sazlıdere Varyantı’ın bölgemize, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yolun tamamını Kırklareli’ye kadar 2022 yılı içerisinde tamamlayıp, tamamını hizmete alacağız. Zaten Kırklareli tarafından da 10 km’lik yolu hizmete almıştık.”

Feribotla yaklaşık 30 dakikada geçilen Çanakkale Boğazı’nda, bekleme süreleri ile yaklaşık 1 saat süren seyahat süresi, köprü açıldığında 4 dakikaya inecek.

Kaynak: Ajans GPH, Yapı Merkezi 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz