18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

17 Ocak’ta başlayacak kısıtlamalar protesto edildi

11 Ocak 2022

Valetta’da bir araya gelen protestocu grup, Malta’da 17 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan yeni aşı kurallarından vazgeçilmemesi halinde, yeni kısıtlamalara karşı sivil itaatsizlik ile “isyan” edeceklerini duyurdu.

Protestocular, 17 Ocak’ta yürürlüğe girecek yeni aşı kurallarının yasalaşması halinde açıkça “isyan” ve sivil itaatsizlikle cevap vereceklerini söyledi.

Valletta’da dün yapılan protestoda Liberta adlı grubu temsilen konuşma yapan Kevin Falzon,  Covid-19’a karşı aşı olmayı ve maske takmayı reddedenler adına Başbakan Robert Abela’ya şahsen bir mektup verme niyetini açıkladı.

Falzon, “Bu mektubu bizzat Başbakan’a vereceğim ve eğer görmezden gelirse, bize isyana yeşil ışık yakacak” dedi. Falzon, yeni kısıtlamalar için ise “Bu A Planı veya B Planı değil, Z Planı” diyerek tepki gösterdi.

Mektup, 17 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan ve restoranlara, barlara, spor salonlarına ve diğer kuruluşlara erişimin sadece aşılı olanlarla sınırlanması dahil olmak üzere, aşılanmamış kişilere yönelik mevcut ve gelecekteki tüm kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz