19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

14 günlük karantina süresi kısaltılsın talebi

29 Aralık 2021

Halk Sağlığı doktorları, mevcut 14 günlük karantina süresinin gereksiz ve verimsiz olduğunu savunarak, pozitif çıkan veya Covid-19 ile temas eden kişiler için zorunlu karantina süresinin kısaltılması için hükümete çağrıda bulundu.

Malta Halk Sağlığı Tıbbı Derneği, vaka sayılarındaki artışın Omikron varyantının ulaşmasının sonucu olduğunu açıkladı.

Virüsü yavaşlatmak için ek önlemlere ve karantina kurallarına da ihtiyaç olduğunu vurgulayan dernek, “Ortaya çıkan kanıtlar virüslü kişilerin semptomların başlamasından önce ve sonra ilk birkaç gün içinde çoğunlukla bulaşıcı olduğunu gösteriyor” dedi.

Malta’da dün 1.300 rekor vaka sayısı ve toplamda aktif vaka sayısını sadece birkaç gün içinde 7 bine çıkmasıyla bir kişinin virüs pozitifken en az bir temas kurduğu varsayıldığında 20 bin ile 30 bin arasında insanın karantinada olduğu tahmin ediliyor.

Halk Sağlığı Derneği, pozitif vakalar için karantina süresinin 10 güne aşılanmış yüksek riskli temaslılar için ise 7 güne indirilmesini isterken herhangi bir semptom gelişmediğinde ise test yapılmasına gerek kalmamasını tavsiye etti.

Dernek, “Mevcut politikayı mevcut durumu ve ortaya çıkan kanıtları yansıtan bir politikayla değiştirmek, Malta’da karantinaya alınan binlerce kişi için gereksiz uzun süreli karantinanın zihinsel, fiziksel ve mali yükünü önemli ölçüde azaltacaktır” açıklamasını yaptı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz