19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

11 Büyük Kedinin Kaydını Yaptırmayan Müteahhide 20.000€ Ceza!

Malta’da 45 yaşındaki bir müteahhid, sahip olduğu aslan, puma ve leopar dahil 11 adet büyük kediyi kaydettirmediği için 20.000€ para cezasına çarptırıldı.

Martin Farrugia, tehlikeli hayvanların yavrularının doğumundan bir hafta içerisinde Mali Hizmetler Direktörüne bilgi vermemekle ve hayvanları dört hafta içerisinde kaydettirmemekle suçlandı. Farrugia suçlamaları reddetti.

Farrugia halihazırda 4.2 milyon€ tutarındaki KDV ödemesini ihmal ettiği gerekçesiyle vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya.

Duruşma sırasında mahkemede sunulan deliller, Farrugia’nın zebralar, aslanlar, pumalar ve atlar da dahil olmak üzere 20’den fazla egzotik hayvana sahip olduğunu ortaya koydu. Mahkemede ayrıca bu hayvanların bakımıyla birlikte kuşların beslenmesinin de dahil olduğu haftalık masrafın yaklaşık 1.000€ olduğu belirtildi.

Direktörlük yetkilisine göre Farrugia, hayvanları Buskett ve Siġġiewi’deki mülklerinde barındırmak için başvuruda bulunmuştu. Ancak 2017 ve 2019 yıllarında yapılan incelemeler, kayıtsız hayvan sayısının fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Farrugia, her biri kayıt için 1.000€ değerinde olan üç puma, iki leopar ve altı aslanı kaydettirmedi.

Başka bir yetkili ise, Farrugia’dan hayvanları kaydetmesi istendiğinde işbirliği yapmadığını belirtti.

Bu tür suçlamalar 55.000€’ya kadar para cezası veya üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmayı gerektirse de, mahkeme Farrugia’nın duruşma süresince Direktorlükle işbirliğini dikkate aldı ve bu nedenle 20.000€ para cezası verdi.

Davanın başında Yargıç Donatella Frendo Dimech yer aldı.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz