16.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

10 Mart 2024, Pazar, Günlük Burç Yorumları

10 Mart Pazar gününden merhabalar! On bir ayın sultanı Ramazan ile beraber gelen Yeni Ay, elden gelen şifanın vurgulandığı bir gökyüzü ile bizleri kucaklıyor. Yeni ayın ana teması “her şerde bir hayır vardır,” olacaktır. Deneyimden yoksun, acemi kararlar alacağımız bir döneme girmek üzereyiz. İçimizden bazılarımız bağımlılıklarımızı bıçak yardımıyla kesip atacağı yeni başlangıçlara imza atacak.

Aslında bu yeni ayı “entelektüel becerilerimizin kudretini bilememek” şeklinde sınıflandırabiliriz. Nerede biteceğini asla bilemeyeceğimiz akışa direnmekten ve korkmaktan gelen dil yarası, kibir ve kavgacı enerjilere açık bir halimiz var. Bir yandan bu maneviyata akmak isteyeceğiz, diğer yandan zihnimizdeki sesler susmak bilmeyecek.

Bilhassa şifa, eğitim, seyahat konularının vurgulanacağı bu yeni ayın desteğiyle beraber nicedir öğrenmek istediğiniz o yabancı dili, felsefe kursunu, bitkibilim derslerini nihayet uygulamaya koyabilirsiniz. Normal şartlarda sert açı yapacağı için İkizler ve Yay burçlarını üzer derdik bu yeni ay ile ama bu sefer yaralarına merhem olmaya geliyor diyebiliriz. Zorlandığınız konuların aslında hayrınıza olduğunu unutmayın.

Kuyruksokumu ve ayak rahatsızlıklarına açık bir yeni ay geçiriyoruz. Özellikle 16-17-18 Mart tarihlerinde aldatılma, dolandırılma, kandırılma, hile, düzenbazlık, epilepsi, cinsel rahatsızlıklar, sadomazoşist yaklaşımlar, günahlarının bedellerini ödeyen kişiler hakkında haberler alabiliriz. Adaletin kılıcının savrulacağı bu tarihlerde kör kılıcın kime vuracağı hakikaten belli olmayacağa benziyor.

Özellikle maddi konularda öncü nitelik taşıyacak denizcilik, tıp, kimya sektörüne ilişkin yeni projeler gündeme gelebilir. Bilhassa kimyevi gazlardan, deterjanlardan, anestezi malzemelerinden, ilaçlardan ötürü yangın yaşanması ya da yangın tehlikesi atlatılması bu yeni ay ile olasıdır. Zirai ilaçlar yüzünden topraktan gelen gıdanın verim/rekolte kaybı yaşadığını, bu nedenle turfandaya çıkan bahar sebze/meyvelerinin Ramazan ve enflasyon gazıyla inanılmaz yüksek fiyattan satışa çıktığını görebiliriz.

Süregelen güzellik yarışmalarında bilhassa saçlarının güzelliği ile gündeme gelen kişileri görebilir, bunların taç giyişine şahitlik edebiliriz. Saç güzelliğine önem vermenin daha çok öne çıkacağı yeni ay etkisi ile şampuan ve saç bakım malzemelerinin reklamları, AR-GE çalışmaları, sponsorlukları daha çok öne çıkabilir. Aynı zamanda beklenmedik talep artışı yüzünden mücevher ve değerli madenlerde fiyat artışı görülebilir; düğün dolandırıcılıkları, elde avuçta ne varsa evlendiğine/nişanlandığına yediren kişileri duyabiliriz. “Göremedim” ya da “Basiretim bağlandı” bu kişilerin mottosu olabilir. Bununla birlikte önemli devlet adamlarının ve bilhassa havacılık komutanlarının/generallerinin tevazu sınavı vermek durumunda kalacakları gündemleri olabilir.

10 Şubat Kova Yeni Ayı ile gündeme gelmiş hikayeler, bu yeni ayın etkisi ile hızlanabilir. 10-16 Şubat arası gündeminizi hatırlamak faydalı olacaktır.

Memlekette 10 Şubat sonraki ekonominin iyileştirilmesine yönelik iyileşmelere bir kötü olaylık mesafe kalmış gibi bir etki mevcut. Sanki bunu da atlatsak yer şey düze çıkacakmış gibi hissettiriyor ama biz astrologlar üç dört gün sonra başka huysuz bir şey bulabiliriz. Ümit satanlarımıza kanmayın. Tek bildiğim, her şeyin iyi olacağı. Yabancı basında hükümet ile alakalı kışkırtıcı, ara bozucu, hakikaten “dış mihrak” diye nitelendirebileceğimiz alavereler yazabilir. Yüzme, yelkenli, sörf gibi yüzme ve deniz ile alakalı sporlar ve hobiler üstüne yapıcı imzalar atılabilir. Askeri alanda başlayacak/tamamlanmış kimi projeler milli gururumuzu yükseltebilir, sınır güvenliğimizi sağlamlaştırmak açısından bunları göz dağı olarak göstermemiz mümkün olabilir. Ekonomik anlamda Monopoly oyununda çekilen Şans Kartı misali tüm komşularımızdan beklenmedik bir maddi destek alabiliriz. Elbette ki şans yerine bazı arabuluculuk işlerini üstlendiğimiz için olması olası. Öte yandan yapılan Ramazan yardımları ile halkın elinin bereketleneceği, yapılan maddi yardımlar aracılığıyla biraz daha sakin bir ruh haline bürüneceği öngörülüyor.

Malta’da ise halkın geliri ve özgüveninin spot ışıklarıyla sahnede kendini göstermek isteyeceği bir enerji hakim. Her şeye kulp bulan hallerinde çuvaldızı kendilerine batıracak gibi görünüyorlar. Öte yandan ticari anlamda daha çok gündem olabilir, deniz yolu taşımacılığı konusunda her zamankinden daha çok öne çıkabilir.

Koç burçları yeni ayı çılgın rüyalarla ve dost kazıkları ile karşılayabilirler, hayatınızdan çıkana çıkması için izin verin. Boğa burçları kariyerlerindeki değişiklikten dolayı yapmak istedikleri planlara bir süreliğine ara vermek ve yeni durumlara adapte olmaya çalışmak zorunda kalabilir. İkizler burçları yeni üstlendikleri unvan yüzünden kendilerini acemi hissetseler de aslında destek olmak için hazır bekleyenleri görebilirlerse daha kolay ilerleyebilecekler. Yengeç burçları görmedikleri yeni yerleri görmeye, okumadıkları yeni kitapları okumaya ve böylece ortamlarda ne kadar havalı olduğuyla alakalı şişim şişim şişmeye hazırlanırken Aslan burçları için aynısını söyleyemeyeceğiz. Özellikle eşten gelen kaynaklarında meydana gelebilecek değişiklikler yüzünden hane için ekonomik dengenin yeniden kurulması gerekebilir. Başak burçları çalışma hayatındaki özverisini aile hayatında göstermediği için ihmalkarlıktan doğan tartışmalara maruz kalabilirken Terazi burçları arkadaşları kırmayıp gittiği halı saha maçında ayağı burkmaya, bilmediği kuaförde yaptırdığı pedikürden enfeksiyon kapmaya çok yatkın görünüyor. Akrep burçlarını hane içi gerginlikleri göz ardı etmek için kendini alemlere akarken, sırf kafası dağılsın diye kendisiyle alakası olmayan insanlara yürürken görebiliriz. Yay burçları ise kardeşleriyle arayı bozdukları için anne terliğini yeme potansiyeli olan burçlar arasında geliyor. Dil yarası çekebilirler. Oğlak burçları özgüvenlerini tazelemek için olumlama işine fırsat vermeyi denese de içindeki şüpheciyi susturamadığından ne kadar başarılı olur, emin değiliz. Yine de kendisine kolaylıklar diliyoruz. Kova burçları ise üstüne başına yaptığı harcamalar yüzünden yeni bir kredi kartı çıkarmak zorunda kalabilecekmiş gibi görünüyor. Günün assolisti Balık burçları ise kendi familyasından bir yeni ay ile beraber olduğu için mutlu, ışıl ışıl, çiçek gibiler. Yine de kabuslarla mücadele edebilirler, uyarmadı demeyin.

Sevgiler,

Mahallenin Müneccimi Buse

 

Uzun yıllar kitap çevirisi yapan Buse BARIŞ KATI yıldızların söylediklerini artık sizlere tercüme ediyor. Instagram’da Mahallenin Müneccimi olarak tanıdığımız Buse, ezoterik ve spiritüel ilimler sevdalısı olup doğum haritası danışmanlığı vermekte ve Malta’da ikamet etmektedir.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz