14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye Cumhuriyeti Valletta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Malta Cumhurbaşkanı’na Güven Mektubunu Sundu

Elif Ören / 23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı George Vella, Türkiye’nin yeni atanan Büyükelçisi Erdeniz Şen’i bu sabah Valletta’daki Grandmaster’s Palace’ta kabul etti. Cumhurbaşkanı Vella, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Türk halkına taziyelerini ve desteğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ülkeye yapılan yardımlardan dolayı Malta makamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Vella, iki ülke arasındaki uzun süredir devam eden ilişkilere ve siyasi, ticari ve halklar arası düzeydeki temasların ve değiş tokuşların sıklığına atıfta bulundu. Ayrıca Ukrayna’daki savaş ve tahıl ambargosu olayına atıfta bulunarak, Türkiye’nin çatışmaların çözümüne katkıda bulunabileceğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Doğu Akdeniz’de istikrarın artırılması gerektiğine de değindi.

Büyükelçi Erdeniz Şen, ticaret ve eğitim sektörlerinde artan bağlantılara atıfta bulunarak, Malta’nın yüksek öğrenim ve İngilizce öğrencileri için çok cazip bir destinasyon olduğunu belirtti. Ayrıca Büyükelçi, Malta’da yerleşmiş oldukça büyük bir Türk topluluğunu olduğunu gözlemlediğini ve Malta’da sağlanan fırsatlar için müteşekkir olduğunu ifade etti.

Büyükelçi, Libya ve Ukrayna’daki gelişmelere değinerek, son olarak Malta’yı BM Güvenlik Konseyi’nde yürüttüğü çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz