14.9 C
Malta
Çarşamba, Aralık 17, 2025
spot_img
spot_img

Mehmet Nane: Ücretsiz Su Pegasus’a Yıllık 2 Milyon Euro’ya Mal Oluyor

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, yurt içi uçuşlarda uygulanan ücretsiz su dağıtımının, düşük maliyetli hava yolu (low cost) iş modeli açısından ciddi bir maliyet oluşturduğunu açıkladı. Nane, söz konusu uygulamanın şirkete yıllık yaklaşık 2 milyon Euro ek gider getirdiğini söyledi.

“Havacılığın Zirvesi” programında dikkat çeken açıklama

Mehmet Nane, Muhammed Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ve Boarding Info YouTube kanalında yayınlanan “Havacılığın Zirvesi” programına konuk oldu. Programda sektörün mevcut durumu ve operasyonel maliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Nane’nin, ücretsiz su uygulamasına ilişkin sözleri öne çıktı.

Nane, uygulamanın Pegasus’a maliyetinin yüksek olduğunu belirterek, bu karar hakkında önceden bilgilendirilmediklerini ifade etti.

“Low cost modelde ikramlar ekstradır”

Ücretsiz su dağıtımının low cost hava yolu anlayışıyla örtüşmediğine dikkat çeken Nane, şu ifadeleri kullandı:

“Düşük maliyetli hava yolu modelinde yolcu, koltuk için ödeme yapar. Yiyecek, içecek ve benzeri hizmetler genellikle ekstra ücretlidir.”

Nane, Avrupa başta olmak üzere Türkiye dışındaki birçok ülkede low cost hava yollarında ikramların ücretli olduğunu hatırlattı.

“Talep Bakanlıktan geldi, uymak zorundayız”

Uygulamanın Bakanlık talebiyle hayata geçirildiğini vurgulayan Mehmet Nane, “Bu çağrıya uymak bizim görevimiz. Hoşumuza gitse de gitmese de gereğini yapmak zorundayız” dedi.

Ücretsiz su uygulamasının sembolik olmadığını da belirten Nane, “Misafirimiz su istiyorsa bir bardaksa bir bardak, iki bardaksa iki bardak veriyoruz. Ancak bunun Pegasus’a yıllık maliyeti yaklaşık 2 milyon Euro” şeklinde konuştu.

Türkiye, low cost uygulamalarda ayrışıyor

Mehmet Nane, Türkiye’de uygulanan bu düzenlemenin uluslararası low cost standartlarından farklı olduğuna dikkat çekerek, ücretsiz ikram zorunluluğunun havayollarının maliyet yapısını doğrudan etkilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Turizmaktüel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz