21.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 1, 2025
spot_img
spot_img

Dün Türkiye Genelinde 90 Bin Camide Kuraklık, Afetler ve Şehitler İçin Dualar Edildi

Türkiye genelinde dün akşam, yatsı ezanından önce 90 bin camide toplu dua edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla gerçekleşen bu etkinlikte, kuraklık, doğal afetler, yangınlar ve şehitler için dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, önceki gün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, camilerde ve evlerin balkonlarında bu dualara hep birlikte “Amin” denilmesi çağrısında bulunmuştu. Erbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam yatsı ezanından önce 90 bin camimizin minarelerinden dualar yükselecek. Yangınlardan korunmak, kuraklıktan kurtulmak, her türlü afetten, musibetten devletimizin ve milletimizin muhafazası için ve şehitlerimiz için yapılacak dualara camilerimizde ve evlerimizin balkonlarında hep birlikte ‘Amin’ diyelim. Allah kabul etsin.”

Türkiye’nin son dönemde karşı karşıya kaldığı kuraklık, orman yangınları ve sel gibi afetlerin ardından düzenlenen bu toplu dua organizasyonu, halk arasında büyük ilgi gördü. Pek çok vatandaş camilere akın ederken, katılamayanlar da dualara evlerinden eşlik etti.

Malta’daki Türk toplumu da Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ederken, bazı vatandaşlar dualara destek olmak amacıyla sosyal medya üzerinden dayanışma mesajları paylaştı.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı Resmi Sitesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz