İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba16° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,43 düşüş %0,09Dolar/TL 49,82 yükseliş %0,07Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.506,63 TL yükseliş %0,11

Hırvatistan’ın Schengen Bölgesi’ne katılımı onaylandı!

Hırvatistan’ın Schengen Bölgesi’ne katılımı onaylandı!
rüksel’de Adalet ve İçişleri Konseyi toplantısında Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımını görüşüldü

9 Aralık 2022

Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımı onaylandı. Hırvatistan 1 Ocak 2023 itibariyle 22’si AB üyesi 26 ülkeden oluşan Schengen bölgesine katılmış olacak.

Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları Brüksel’de Adalet ve İçişleri Konseyi toplantısında Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımını görüştü.

Çek Cumhuriyeti’nin dönem başkanlığındaki son toplantıda Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımı onaylandı. AB Dönem Başkanı olan Çek Cumhuriyeti’nin açıklamasında “Schengen Bölgesi 10 yıldan uzun süredir ilk kez büyüyor. Bakanlar, Hırvatistan’ın üyeliini 1 Ocak 2023 itibariyle onayladı” ifadeleri kullanıldı.

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen’e dahil edilmesine karşı çıktığını belirterek “Romanya ve Bulgaristan’ın Schengen Bölgesi’ne katılmasını bugün veto edeceğim. Pek çok yerde çalışmayan bir sistemin genişlemesini yanlış buluyorum” demişti.

Duvar

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.