17.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Euro bölgesinde kendine en çok güvenen haneler Malta’da

10 Ekim 2021

Malta perakende satışlarda yakaladığı yüksek büyümenin yansımaları Euro bölgesi aylık hane halık ve işletmeler araştırmasında da görüldü. Malta’daki haneler Euro bölgesinde bulunanan kendine en çok güvenen haneler oldu.

Avrupa Komisyonu’nun Eylül ayının ilk haftalarında gerçekleştirilen aylık hane halkı ve işletmeler araştırması Malta’daki hanelerin Euro bölgesinde bulunan en kendine güvenen haneler olmaya devam ettiğini doğruladı.

Hanehalkı duyarlılığının ötesinde, Komisyonun Malta’nın ekonomik duyarlılık endeksi tahmini Eylül ayında 112’ye ulaştı. Bu, tarihsel ortalamadan yüzde 12 daha iyi ve Eylül 2020’de gözlemlenen seviyeden ise yüzde 26 daha iyi.

Maltalı gelecekten de umutlu

Gelecek yıl için mali durumları sorulduğunda, katılımcıların yüzde 7’lik bir çoğunluğu durumun düzeleceğine inandıklarını söyledi. Bu, AB genelinde ve Almanya’da ortalama olarak gözlemlenen orandan daha yüksek oldu

Maltalı hanelerin yüzde 14’ü şu anda büyük alışverişler yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. Buna karşılık, Yunanistan ve Kıbrıs’ta hanelerin üçte birinden fazlası şu anda harcamayı karşılayamıyor.

Bu düşünce, Ağustos ayında Malta’daki büyümenin AB’deki en yüksek büyüme olduğunu gösteren perakende satış verileriyle doğrulanıyor.

TheJournal.mt

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz