14.3 C
Malta
Perşembe, Mart 5, 2026
spot_img
spot_img

41 Yıl Aralıksız Çalışan Konyalı Gurbetçiye Danimarka Kraliyeti’nden Madalya

Danimarka’da yaşayan Konyalı gurbetçi Mustafa Çolak, yıllarca süren kesintisiz çalışmasının ardından kraliyet tarafından ödüllendirildi. Helsinge kentinde yaşayan 72 yaşındaki Çolak’a, 41 yıl boyunca aynı işyerinde aralıksız çalışması nedeniyle “Uzun Hizmet Madalyası” verildi.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe tarafından verilen madalya, Çolak’ın ülkeye yaptığı katkılar ve iş hayatındaki istikrarlı performansı nedeniyle takdim edildi.

18 Yaşında Gurbet Yoluna Çıktı

Mustafa Çolak, Danimarka’ya Konya’nın Kulu ilçesinden henüz 18 yaşındayken geldiğini ve hayatının büyük bölümünü burada çalışarak geçirdiğini anlattı. Ülkeye gelir gelmez ertesi gün işe başladığını söyleyen Çolak, ilk yıllarda çeşitli işlerde çalıştıktan sonra askerlik görevini yerine getirdi.

Askerlik dönüşünde, 1980 yılında bir tuğla fabrikasında işe başlayan Çolak, 2021 yılında emekli oluncaya kadar aynı işyerinde tam 41 yıl kesintisiz çalıştı.

“Bir Gün Bile Hastalık İzni Kullanmadım”

Basına konuşan Mustafa Çolak, bu süre boyunca hastalık izni dahi kullanmadan çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Konya’nın Kulu ilçesinden 18 yaşında Danimarka’ya geldim. Geldiğimin ertesi günü işe başladım. Askerlikten sonra 1980’de bir tuğla fabrikasında işe girdim. 2021’de emekli olana kadar 41 yıl boyunca aynı işyerinde çalıştım ve bir gün bile hastalık izni kullanmadım. Emekli olduktan sonra durumum kraliyet ailesine bildirilmiş. Onlar da ülkeye yaptığım hizmetlerden dolayı beni madalya ile ödüllendirdi.”

Çolak’ın aldığı bu madalyanın, Danimarka’da uzun yıllar aynı işyerinde çalışan kişilere verilen nadir onurlardan biri olduğu belirtiliyor. Türk gurbetçinin bu ödüle layık görülmesi ise hem Danimarka’daki Türk toplumu hem de memleketi Konya’da büyük gururla karşılandı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz