13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Parçalanmış dünyamızı iyileştirelim – Laiq Ahmed Atif

Foto: AA

14 Şubat 2021 / Nesibe Elif Önder / Malta

“Gücü değil, yapılabilecekleri düşünürek kendimi size hizmete adayacağım. Kişisel çıkarları değil kamu yararını düşüneceğim. Korkunun değil umudun, ayrılığın değil birliğin, karanlığın değil aydınlığın, dürüstülüğün ve haysiyetin, sevginin ve şifanın, yüceliğin ve iyiliğin Amerikan hikayesini hep birlikte yazacağız.”

Bunlar Amerika Birleşik Devletleri 46. Başkanı Joe Biden’ın yemin ettikten sonra göreve başlama töreni konuşmasındaki ümitlendirici, cesaret verici ve bilgece seçilmii sözleriydi.

Konuşmasını hevesli bir şekilde dinledim; güçlü bir mesajdı ve umarım ki bu mesajı dünyanın her yerine ulaşır.

Başkanın konuşması, içinde yaşadığımız parçalanmış dünya için umut ve iyiliğin mesajıydı.

Bu hayalin gerçekleşmesi, söylediği kelimelerin gerçeklik halini alması ve düşüncelerinin eyleme dönüştürülmesi için due ediyorum.

Başkan; etkisini, gücünü ve bilgeliğini dünyadaki tüm milletlere barış, uyum ve birlik getirmek için kullanabilir.

Martin Luther King’in yıllar önce tasavvur ettiği hayali gerçekleşebilir ve dünyada barış hüküm sürebilir.

Başkanın konuşması, COVID-19’un birçok insanın sağlığını etkilediği, ekonomiye büyük bir darbe vurduğu ve varlıklı ve güçlü birçok ülkenin temelini sarstığı bir döneme denk geldi.

Dahası, bu pandeminin yarattığı ekonomik krizin bir Sağuk Savaş’a yol açmasından korkuluyor. Aslında, savaşın bir şekilde çoktan başladığı ve yıkıma sebep olacak metot ve silahların kullanıldığı bir küresel savaşın eninde sonunda patlak vereceğinin fazlasıyla olası olduğu söyleniyor.

Bu yüzden, bilgeliğin hüküm sürmesi son derece önemlidir. Parçalanmış dünyanın iyileşmesi için dünya liderlerinin dualarından daha fazlasına ihtiyacımız var. Hepimiz Allah’a ve birbirmize karşı olan sorumluluklarımızın farkına varmalıyız. İnsanlığı sevmeliyiz ve sadece Yüce Allah için insanlığın haklarına riayet etmeliyiz. Kendimizi yeniden şekillendirmeli ve kalplerimizde başkaları için duyduğumuz sevgiyi artırmalıyız.

Uluslararası Ahmediye Müslüman Cemaati’nin Lideri yeni yıl mesajında, geçtiğimiz yıl yaşanılan zorluklara dikkat çekerek, insanlığın bu yeni yılda sağlık, barış ve refahla kutsanması için dua etti. Başkan  duasını “Tüm insanlar, insanlığın değerlerini savunduğu, aralarındaki intikam sevgiye dönüştüğü zaman gerçek kutlama olacaktır.” diyerek tamamladı.

Şüphesizki, iyilik ve kötülük her zaman insanlıkla beraber olmuştur. Allah, Kuranı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

“Ve Biz ona, iyiliğin ve kötülüğün iki yolunu gösterdik.”

Bu ayet, insanların seçebileceği her zaman için iki yol olduğunu göstermektedir: iyilik ve kötülük, hakikat ve yalan ve son olarak manevi ilerleme ve maddi ilerleme.

İnsanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir durumdan geçtiğimiz bir dönemde yaşıyoruz ve bu; iyiye kötülükten, nefret yerine sevmeye, düşmanlığa karşı merhamete öncelik vermemizi gerektiriyor.

Allah’ın inayeti ve sevgi, şefkat ve insanlığa hizmet yoluyla birlikte, kırık topraklarımızı iyileştirebileceğimize gerçekten inanıyorum.

Deyim yerindeyse “Sevgi, sevgiyi doğurur.” Gerçek sevgiyi gösterelim ve insanların kafalarını bükmek yerine kalplerini ve ruhlarını kazanmalıyız.

Sevginin her türlü kötülüğü, şiddeti ve saldırganlığı yenebilecek kadar güçlü bir araç ve silah olduğuna gerçekten inanıyorum.

Muhabbet ve yakınlık, acı bir düşmanı sıcak ve güvenilir bir arkadaşa dönüştürebilir. Aslında iki insan arasındaki sevgi, iki toplum veya millet arasındaki nefretten daha güçlüdür.

Mevcut endişe verici politik ve korkunç ekonomik duruma rağmen, zorluğa meydan okumalı ve parçalanmış dünyamızı iyileştirmeli, birlik, barış, sevgi ve şefkat temelinde gelecekteki arzularımızı yeniden yazmalıyız.

Malta Ahmediye Müslüman Cemaati Lideri, Laiq Ahmet Atif

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz