13.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta, 300 Euro’luk oturum izniyle ‘dijital göçebeleri’ cezbetmek istiyor

2 Haziran 2021

Malta’ya taşınmak isteyen ancak uzaktan çalışmak isteyenler için yeni bir geçici ikamet programı başlatıldı. Programa göre uzaktan çalışanlar, bir yıllık oturum izni seçeneğiyle altı aylık vize alabilecekler.

Altı aylık bir vize ve bir yıllık ‘Göçebe Oturma İzni’ alma seçeneği sunan ve maliyeti 300 Euro olan program, Malta Parlamento Vatandaşlık Sekreteri Alex Muscat tarafından duyuruldu.

Muscat açıklamasında bu programın “kârlı bir ekonomik özel pazar” olabileceğini söyledi. Muscat, “Bir dijital göçebenin ülkemizde yılda yaklaşık 30.000 Euro harcadığını tahmin ediyoruz, bu da bizi 2019’da turistlerin burada harcadıklarına yaklaştıracaktır” dedi.

Programa hak kazanmak için, başvuru sahiplerinin yurtdışında yerleşik bir şirket tarafından uzaktan çalışmak üzere sözleşmeli olduklarını kanıtlamaları, kendi işlerini yürüttüklerini veya yurtdışındaki müşterilere serbest hizmet sunduklarını kanıtlamaları gerekiyor.

COVID-19 önlemleri dünyayı uzaktan çalışmayla tanıştırdı ve Bermuda ve Barbados dahil adalar, işçileri yurt dışına yerleşmeye ve uzaktan çalışmaya davet etmek için benzer programlar oluşturdu.

Malta’nın Çarşamba gününden itibaren yürürlüğe giren ve çevrimiçi olarak başvurulabilen planı, geçimini uzaktan sağlayabilen ve sık sık seyahat etmeyi seçen, genellikle çalıştıkları şirkette yurt dışında ikamet eden kişilere yönelik.

Residency Malta CEO’su Charles Mizzi de başvuranların “iyi bir itibara ve adli sicile” sahip olmalarını gerektiren bir durum tespiti sürecinden geçirileceğini söyledi. Ayrıca geçerli bir pasaporta sahip olmaları ve Malta’da bir konut mülkünde yaşadıklarına dair kanıt sunmaları gerekiyor.

Ayrıca Muscat, hükümetin yılda 1.000 ila 1.200 başvuru çekmeyi umduğunu ve yaklaşık 1000 dijital göçebe topluluğunun Malta’da yaşadığını ve çalıştığını söyledi.

“Trendler, göçebe profesyonellerin kendilerine sunulan sağlık hizmetleri açısından bile güvenli yerler aradığını gösteriyor. Malta’nın yaşamak ve çalışmak için ideal, güvenli ve güvenli bir yer olduğuna inanıyoruz ve bu meslekleri barındıran yan hizmetleri tanıtmak için bu adımı atıyoruz.” diye ekledi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz