19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta Yaşam Rehberi – 6: Kimlik kartlarını yenileme ve değiştirme işlemleri

7 Aralık 2020 / Malta

Elif Ören

Kart yenileme işlemleri ID kart yenileme (vize uzatma), kayıp kart işlemleri, adres değişikliği, iş feshi gibi durumları kapsar.

Çalışma İzni Yenileme

Çalışma izni yıllık olarak yenilenir. Başvuru sahiplerinin, kart süresinin dolacağı tarihten önceki 90 gün içinde yenileme başvurusunu yapmaları gerekir. Başvuruların yenilenmesi ancak mevcut izinler hala geçerliyken yapılabilir.

İzin sahibi çok geç bir aşamada başvurursa, ikamet kartı (ID card) başvuru sırasında alınır ve başvuru sahibine Malta’da ikamet etmek ve çalışmak için geçici bir kağıt (white or blue paper) verilir. Bu belge, başvuru sahibinin çalışmaya devam etmesine izin verir; ancak bir seyahat belgesi değildir. Başvuru sahiplerinin oturma izinleri verilmeden önce herhangi bir seyahat düzenlemesi yapmamaları tavsiye edilir.

Kayıp Kart İşlemleri

Oturum kartının kaybolması, çalınması, hasar görmesi durumlarında; adres değişikliği talebinde ve kartta yapılması istenen bir değişiklik uygulaması talebine istinaden Kimlik Kartı Kurumu’na (Identity Malta) uygulama değişiklikleri (Changes to Application) formunu doldurarak başvurulması gerekmektedir.

Adres değişikliği başvurusu, kayıp, çalıntı, hasarlı kart veya diğer kart değişiklikleri talebine istinaden, başvuru sahiplerinin, 27,50 € tutarında bir başvuru ücreti ödemeleri gerekecektir.

İş Feshi

Tek iznin geçerliliği, üstlenilen özel istihdam da dahil olmak üzere, iznin başlangıçta verildiği zamanda ortaya konan koşullara bağlıdır. Sonuç olarak, başvuru sahibinin işini değiştirmesi durumunda izin artık geçerli olmayacaktır.

Bir işin feshi durumunda, işveren, fesih tarihinden itibaren dört (4) gün içinde (426/12 Yasal Bildirim uyarınca) Jobsplus’a bir Fesih Formu sunmalı ve [email protected] adresinden Identity Malta Ajansı’nı bilgilendirmelidir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz