15.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

100 Euro’luk alışveriş kuponları hakkında merak ettiğiniz her şey. Adım adım açıklamalı

3 Haziran 2021 / Malta

Ekonomi ve Endüstri bakanlığı COVID pandemisi nedeniyle 50 milyon Euro bütçe ayırarak 100 Euro’luk alışveriş kuponlarını ikinci kez dağıtmaya karar verdi.

Nisan 2021 itibariyle Malta’da kayıtlı olan, 16 yaş ve üzeri tüm Malta sakinleri bu haktan faydalanabilecek.

15 Euro’luk 4 parça parça şeklinde olan 60 Euro’luk kupon restaurant, cafe ve bar, oteller ve konaklama firmalarında kullanılabilecek. Geri falan 40 Euro’luk kısmı (10’ar Euroluk kuponlar olarak) kuaförler, güzelik merkezleri, giyim mağazaları, spor salonlarında kullanılabilecek.

Geçen yıldan farklı olarak Ekonomi Bakanlığı bu alışveriş kuponlarını dijital olarak dağıtmaya karar verdi. 4 Haziran’a kadar kuponların wallet.vouchersmimcol.com adresi üzerinden tamamlanması gerekiyor.

Türkiye’deki e-devlet işlemlerine benzer olan e-ID parolasına sahip olan tüm Malta sakinleri belirtilen adres üzerinden kuponlarına hemen erişebilir.

Eğer e-ID parolanız yok ise 2590 4300 numaralı telefonu arayarak istek oluşturabilirsiniz. Sadece alışveriş kuponları için değil, Malta’nın sunduğu dijital vatandaşlık işlemleri için (Örneğin JobsPlus, My Health sağlık hizmeti) e-ID çok önemli bir unsur.

wallet.vouchersmimcol.com adresi üzerinden yeni bir hesap oluşturup kuponlarınıza erişebilirsiniz.

Açılan formda isim ve soyisim, ID numaranız vb. aşina olduğunuz bilgiler olduğu gibi Document Number gibi sizi şaşırtacak bir alan da var. Malta’daki yabancılara verilen kimliklerde bulunan aşağıdaki değeri Document Number olarak girebilirsiniz. MT harflerini girmeyiniz.

Formu doldurduktan sonra size bir onay epostası gelecek. Eposta’daki bağlantıyı tıklayıp onayladıktan hemen sonra kimlik numaranız ve kayıt işleminde belirlediğiniz parolayı kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Bu aşamada Malta kimlik kartınızı kullanarak bir doğrulama işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu işlem sizden üç adet fotoğraf isteyecek. İlk fotoğraf Malta kimlik kartınızın önyüzü, ikinci fotoğraf kimlik kartınızın arka yüzü ve üçüncü fotoğraf da kimlik kartınızın önyüzünü yüzünüzün yanında tutarak çekildiğiniz bir selfieden oluşmaktadır.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra hesabınız kısa bir doğrulama adımından geçecek ve sonunda kuponlarınıza aşağıda görüldüğü şekilde erişebileceksiniz:

Ekran görüntüsünden de göreceğiniz üzere web tabanlı cüzdan uygulaması üzerinden hem kuponu kullanabilir hem de başka bir hesaba aktarabilirsiniz.

Diyelim ki bir restauranta gittiğiniz ve ödemeyi kupon ile yapmak istiyorsunuz. Harcama yapmak için kuponun altında yer alan USE tuşuna basmalısınız. Restaurant yetkilisi kendi mobil uygulamasından, sizin telefonunuzda açılmış olan ekrandaki QR kodunu taratarak ödemeyi kupon üzerinden tahsil edebilir:

Bu yıl dijital olarak dağıtılan kuponların bir avantajı da kuponları aile üyelerinize aktarabilirsiniz. TRANSFER olarak isimlendirilen bu işlemi kuponların aktif olacağı 7 Haziran’dan itibaren kullanabilirsiniz.

Önemli not: 4 Haziran alışveriş kuponlarını dijital olarak indirebilmek için son gün. Bu tarihe kadar sisteme kayıt yaptırmayan fakat alışveriş kuponu almak için yeterli şartları taşıyan kişilere kuponlar geçen sene olduğu gibi posta yolu ile ulaştırılacak. Malta’da yaşayan bazı Türk vatandaşlarının geçen sene kuponlara çeşitli posta aksaklıkları nedeniyle ulaşamadıklarını biliyoruz. Dolayısıyla dijital olarak kuponlara ulaşmak bu açıdan avantajlı olabilir ve geçen yıl ki olumsuz durumların yaşanmasına engel olabilir.

Dijital olarak kupon erişimi için sisteme kayıt olmayanlar için posta yoluyla dağıtım 7 Haziran’da başlayacak. Kuponlar Identity Malta’da kayıtlı olan posta adresinize otomatik olarak gönderilecek. Şayet gönderim adresini değiştirmek istiyorsanız lütfen [email protected] adresine talebinizi içeren bir eposta göndermelisiniz.

Kuponlar Eylül ayının sonuna kadar geçerli olacak.

Ekonomi ve Endüstri Bakanlığı tarafından kuponların dijital kullanımı açıklayan İngilzce broşüre ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için sosyal medya kanallarımızı yahut [email protected] adresimizi kullanabilirsiniz.

 

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz